s698.loopia.se

Earshot

Spelperiod: 14 maj, 2008 – 31 mars, 2015

Profilteatern bjuder på ännu en Sverigepremiär, denna gång med kanadensiskt ursprung! Morris Panych är en dramatiker som beskriver världen med en både underfundig och humoristisk ton. I Earshot berättar han om det underbara och det besvärliga i projektet att vara människa.

Vad lyssnar man på när man hör allt? I Earshot sitter Doyle ensam i sin lägenhet och lyssnar på sina grannar. Han hör allt de gör. Precis allt. Utan deras vetskap känner därför Doyle sina grannar väldigt väl. Han hatar de flesta av dem, föraktar ett par stycken och älskar en – Valerie som bor till höger. Eller vänster beroende på var man står.

Doyle vill göra avtryck, lämna ett eko efter sig som ska finnas kvar långt efter att han själv lämnat världen – vilket han planerar att göra vilken dag som helst nu, om allting går i lås…

Earshot är en allvarlig berättelse om ensamma människor i ett modernt och urbant samhälle. Men mitt i detta allvar ryms även en stor portion humor, passionerad kärlek och hoppet om en bättre framtid.

Föreställningen spelande från 2008 - 2009

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Manus
Morris Panych

Regi
Daniel Rudstedt

Översättning
Beatrice Hammar

Scenografi & kostym
Ulla Karlsson

Ljus
Martin Ogland

Ljuddesign
Henrik Oja

Produktion
Beatrice Hammar och Lena Karlsson

Teknik
Tomas Brandt Wangel och Martin Ogland

Skådespelare
Jan Karlsson