s696.loopia.se

Nätet - Barnrys från 10 år!

Premiär: 26 mars, 2020
Speltid: 55 minuter

I Nätet tar sig Profilteatern an det bekanta ämnet skräck med allt vad som hör därtill - hemsökta hus, hemligheter och förbannelser - men den här gången för en ny målgrupp. Vi lovar en spännande och alldeles lagom ryslig upplevelse för barn från 10 år!

 

Agnes är en stjärnförfattare som ska skriva en rysare för ungdomar. Den snabba framgången har lett till skrivkramp och hennes tid börjar rinna ut. Felix, en illustratör och konstnär har fått uppdraget att illustrera Agnes bok. När Agnes nämner att det i hennes släkt finns en stuga som ingen vill ha väcker det Felix nyfikenhet. Vore det inte den perfekta miljön för att skriva en spännande bok? Agnes går motvilligt med på att åka dit. Hon har inte varit i stugan sedan tonåren och hennes minnen är minst sagt skrämmande. Nu sitter de ändå tillsammans i en bil på en gropig grusväg som leder till stugan. Vad de inte vet är att de är på väg mot sitt livs äventyr!

 

Profilteatern har i snart 20 år arbetat med ämnet skräck, men hittills uteslutande för en vuxen och en ung vuxen publik med 15-årsgräns. Med humor och spänning skapar vi den här gången en upplevelse för barn från 10 år och uppåt. Ulla Karlsson skapar som alltid ett speciellt rum för berättelsen och bakom musiken finns Jonas Holmberg som tidigare bl a komponerat musiken till våra spöksuccér En kvinna i svart och Tillbaka innan midnatt. Nätet blir en lagom ryslig historia om hur en berättelse kan skriva sig själv!

Urpremiär 26 mars 2021 på Profilteatern

Turné i länet april-maj 2021.

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Manus & regi
Jan Karlsson

Dramaturgi
Tora von Platen

Scenografi & kostym
Ulla Karlsson

Musik & ljudläggning
Jonas Holmberg

Martin Ogland
Ljussättning och teknik

Attribut och rekvisita
Jacob Peterson

Produktion
Lina Hognert & Patrik Ågren

Skådespelare
Annika Forslund Rimbléus

Skådespelare
Tobias Morin