s701.loopia.se

Tillbaka innan midnatt

Premiär: 19 september, 2019
Speltid: 2 timmar, 15 minuter inkl paus

Under hösten 2019 presenterade Västerbottensteatern och Profilteatern Tillbaka innan midnatt. Håll utkik efter nya datum för denna nervkittlande rysare mitt i Västerbotten. Åldersgräns från 15 år.

 

Det unga paret Erik och Jill flyttar från stan till en avlägsen gård på landet för att få tid för sig själva och varandra. Det efterlängtade lugnet störs snart av gårdens excentriska hyresvärdinna och som om inte det vore nog dyker en objuden gäst upp. Vistelsen på landet, som skulle erbjuda stillsam avkoppling, utvecklas snabbt till psykologisk manipulation och en kamp på liv och död. Vad är det som ligger bakom de allt mer skrämmande scener som utspelar sig i det ödsliga huset – inte kan väl allt bara vara inbillning?

Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt (I’ll Be Back Before Midnight) har spelats över hela världen och får nu Sverigepremiär i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern. Pjäsen tar ett fast grepp om publiken med ett oväntat händelseförlopp och överraskande effekter. Musik av Jonas och Marcus Holmberg, som bl a ligger bakom musiken till Profilteaterns succérysare En kvinna i svart. Ljus av Maria Ros som gjort vackra och suggestiva ljussättningar på både Västerbottensteatern och Profilteatern samt på många stora scener runt om i Sverige. Du kommer att sitta som på nålar!

-

 

"Den som är rädd har nära till det förlösande skrattet och den som skrattar är sårbart oförberedd, och därmed möjlig att chocka och skrämma. ”Tillbaka innan midnatt” hittar åt den balansen alldeles utmärkt; den är välspelad, övertygande och renons på pedagogisk övertydlighet.”

>>LÄS HELA RECENSIONEN I VÄSTERBOTTENS-KURIREN HÄR

 

"Det är rysligt, spännande och snyggt…

>>LÄS HELA RECENSIONEN I NORRAN HÄR

 

"En väl genomtänkt, realistiskt skrämmande och otäck pjäs"

>LÄS HELA RECENSIONEN I NSD HÄR

 

"Realistisk skräck med maximal effekt"

>>LÄS HELA RECENSIONEN I FOLKBLADET HÄR

Medverkande

Peter Colley
Manus

Jan Karlsson
Regi

Tora von Platen
Svensk översättning

Ulla Karlsson
Scenografi och kostym

Maria Ros
Ljusdesign

Jonas och Marcus Holmberg
Musik och ljuddesign

Helena Andersson
Mask

Lina Hognert
Skådespelare

Julia Jonsson
Skådespelare

Sonja Lindblom
Skådespelare

Adam Stanisic Stålhammar
Skådespelare

Bilder