s698.loopia.se

Vatten

Spelperiod: 14 – 20 nov, 2021
Speltid: 35 minuter

"Jag heter Havaa. Jag gillar inte vatten. Man blir blöt. Det är otäckt. Jag gillar solen, värmen, sanden och min morfar Lebe."

Så börjar berättelsen om Havaa och hennes morfar. Morfar Lebe berättar en dag att han köpt en biljett som ska ta henne till andra sidan av havet. Havaa blir orolig. För att trösta Havaa berättar Lebe en historia om en annan flicka - Nirveli - som också var rädd för vatten. Även hon måste en dag ut på havet. Djupt nere i havet sitter havsguden Ägir, tjurig för att han vuxit fast i ett korallrev och avundsjuk på sina nio döttrar som virvlar runt på havet som vågor. Som sällskap har han Sillen, Maneten och Musslan. Snart ska deras vägar korsas...

Med hjälp av dockor, skådespel och berättande ger Jan Karlsson oss en gripande och humoristisk saga om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Men Vatten är lika mycket en berättelse om hopp, mod och fantasi.

För barn från 5 år

-

"Melankoliskt och bubblande av liv...Visst är det roligt när scenkonsten maxas med en så genomtänkt och effektfull inramning som i Profilteaterns nya föreställning Vatten"

>>LÄS HELA RECENSIONEN I VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD HÄR

"Profilteatern brukar vi inte förknippa med dockteater, men samtidigt är den här teatergruppen duktig på att variera sig. Och en snygg och användbar scenografi är något som brukar utmärka Profilteatern, och Vatten utgör inget undantag... Föreställningen förmedlar på ett skickligt sätt magin både i havet liksom under den stjärnhimmel som morfar sitter under."

>>LÄS HELA RECENSIONEN I VÄSTERBOTTENS-KURIREN HÄR

 

Medverkande

Av och med
Jan Karlsson

Komposition och ljuddesign
Safoura Safavi

Dekor och dockor
Jacob Petersson

Scenbild och dockornas kläder
Ulla Karlsson

Ljusdesign, teknik och konstruktion
Martin Ogland

Produktion
Patrik Ågren och Lina Hognert

Tobias Morin
Regihjälp

Jocke Lindquist
Grafisk form

Bilder