s698.loopia.se

Vial

Spelperiod: 10 mars, 2012 – 13 okt, 2013
Speltid: 1 timmar

Jorden har blivit obeboelig och syskonen Gladys och Keaton är i full fart på väg ut ur vårt solsystem. Färden går mot exoplaneten Vial, där allt kan börja om. Resan startade för sex år sedan, innan Keaton ens var född, när Gladys och hennes mamma Speedy flydde jorden. Speedy finns inte längre kvar ombord på rymdskeppet.

För Keaton är rymdskeppet den enda miljö han känner till. Han har aldrig hört ljudet av havsbrus, vind eller regn, aldrig haft någon annan än sin syster att leka med. Trots det passerar hans dagar tämligen snabbt och problemfritt. Gladys har svårare att hantera rymdhavets monotoni och sina minnen från jorden. Båda längtar de till Vial. När en fripassagerare oväntat dyker upp på skeppet ställs allt på sin spets, inget blir som de tänkt.

Vial är en science fiction-pjäs om sorg och längtan, men framförallt om modet att våga byta riktning.

Uppsättningen hade sin urpremiär på Profilteatern våren 2012 och är regisserad av islänningen Hilmar Jónsson som arbetar på Profilteatern för andra gången. 2010 regisserade han den prisbelönta ”Om nu kärnfamiljen är så jävla fet varför behöver den då så mycket propaganda?”. Originalmusik till föreställningen är komponerad av Marcus Holmberg.

Vial spelades mellan mars 2012 och oktober 2013 - på Profilteatern och på turné i landet.

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Manus
Henrik Ståhl

Scenografi och kostym
Ulla Karlsson

Originalmusik
Marcus Holmberg

Ljus
Martin Ogland

Scenbygge och teknik
Tomas Brandt Wangel och Martin Ogland

Produktion
Elin Larsson och Tobias Morin

Sömmerska
Peggy Jones

Vojajers mask
Love Larson och Mattias Tobiasson

Skådespelare
Lina Hognert, Eva Johansson, Frida Sandberg (2013) och Henrik Ståhl (2012)

Bilder