s698.loopia.se

De omtalade böckerna om Kivi blir teater

Lek och fantasi står i fokus när Profilteatern ger barnböckerna om Kivi sceniskt liv. Den 25 april har föreställningen Kivi, monsterhund och den gråtande goraffen urpremiär på Profilteatern i Umeå.

Huvudpersonen Kivi får äntligen ta steget ut från de omtalade barnböckerna och in på teaterscenen. Det handlar om gränslös fantasi, rytm och äventyr i Profilteaterns nya föreställning. Spänningen finns också i korsningen mellan det traditionella och det nyskapande.
-För mig är det mötet mellan de klassiska hellsingska rimmen och det mer progressiva könsneutrala språket som känns roligt och utmanande, säger regidebuterande Tobias Morin.

Med fantasin som verktyg vill teatern lyfta det gränslösa barnet och komma bort från behovet att kategorisera och definiera.
-Jag ser det som en hyllning till en fri och tillåtande miljö som ger barnet möjlighet att utvecklas som det vill och är, säger Morin.

Föreställningen baseras på böckerna Kivi & Monsterhund samt Kivi & den gråtande goraffen av Jesper Lundqvist. Som Sveriges första barnböcker med könsneutralt pronomen fick de stort medialt utrymme och blev ett inlägg i “hen-debatten” 2012. Nyskriven musik står Marcus Holmberg för och på scenen ser vi skådespelarna Lina Hognert och Jens Nilsson.

Läs mer om föreställningen