s701.loopia.se

Profilteatern gästspelar i Stockholm

Nu får Stockholmspubliken chans att se den hyllade Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! då den gästspelar på Kulturhuset Stadsteaterns Fri Scen.

Det är Profilteaterns rappa och satiriska föreställning, med texter av de prisbelönta serietecknarna Liv Strömquist och Sara Granér, som i november är ute på turné. Föreställningen hade urpremiär i oktober 2014 och har spelat för utsålda hus under två terminer och för en entusiastisk publik i hela Norrland under våren. Med drastisk humor och samhällskritisk udd problematiseras kapitalismen, konsumtionssamhället och den ekonomiska elitens girighet.

För Ursäkta…! samarbetar Profilteatern än en gång med Liv Strömquist, och för denna pjäs kopplades även Sara Granér in. Regin står Nora Nilsson för, en regissör som senaste åren rönt framgångar på teaterscener runtom i landet. De sex kvällsföreställningarna på Stockholms stadsteaters Fri scen har redan sålt slut. Därefter fortsätter turnén till Helsingborg, Lund, Jönköping och Östersund.

Datum i Stockholm: 10-15 november

Plats: Fri Scen, Kilen, Kulturhuset Stadsteatern

 

Presskontakt

Patrik Ågren, producent

patrik@profilteatern.nu

090-710081 / 076-1139725