s698.loopia.se

Profilteatern och Västerbottensteatern ska skrämma publiken tillsammans

Pressmeddelande från Profilteatern, 7 aug 2019
______________________________________


På torsdag den 8 augusti släpps biljetterna till Profilteaterns och Västerbottensteaterns samarbete Tillbaka innan midnatt - en nervkittlande rysare som utspelar sig någonstans i Västerbotten.

Den kanadensiska succéthrillern, med originaltiteln I’ll Be Back Before Midnight, har spelats över hela världen och får nu Sverigepremiär i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern.
- Publiken ska sitta som på nålar och vi ska få dem att ifrågasätta det de ser, säger Jan Karlsson från Profilteatern, som också är föreställningens regissör.

Pjäsen tar ett fast grepp om publiken med ett oväntat händelseförlopp och överraskande effekter. Den stämningsskapande musiken gör Jonas och Marcus Holmberg, som bl a ligger bakom musiken till Profilteaterns succérysare En kvinna i svart. Ljus av Maria Ros som gjort vackra och suggestiva ljussättningar på både Västerbottensteatern och Profilteatern samt på många stora scener runt om i Sverige. För scenografi står Profilteaterns Ulla Karlsson som i våras tog emot Västerbottens-Kurirens kulturpris för sitt arbete.

Rysaren har premiär 19 september på Västerbottensteatern och därefter följer en omfattande turné i hela Norrland. Föreställningen landar sedan i Umeå på Profilteatern den 4 december och biljetterna finns nu tillgängliga via Biljettcentrum.

 

 

För mer information om Tillbaka innan midnatt, gå till föreställningens sida HÄR.

 

Presskontakt Profilteatern
Patrik Ågren, producent
patrik@profilteatern.se
090-710081 / 076-1139725