s698.loopia.se

Svensk-skotska Let's Inherit the Earth på Sverigeturné

Pressmeddelande från Profilteatern, 2018-11-05

Efter urpremiär på den intensiva Fringe-festivalen i Edinburgh i augusti, följt av en fyra veckor lång turné över hela Skottland i oktober, är det till slut dags för den svenska publiken att få se den absurda klimatkomedin Let’s Inherit the Earth. Sverigepremiär sker den 9 november på Profilteatern i Umeå.

 

I föreställningen, som är en samproduktion mellan skotska Dogstar Theatre Company och Profilteatern från Umeå, får vi bl a möta svenska och skotska lyxturister i Karibien som måste hantera det illaluktande sjögräset som börjar spolas upp på stränderna och påverka värdet på deras fastigheter och vad ännu värre är - kvaliteten på deras cocktails.

I de skotska högländerna bunkras samtidigt vapen, gummibåtar och Marmite i händelse av en ”händelse”. Och mycket riktigt, Nordsjön svämmar över och vänder upp och ned på hela norra Europa samtidigt som de svenska skogarna brinner. Flyktingarna från elden och översvämningen möts i vildmarken, osäkra på i vilket land de ens befinner sig i.

   - Vi har arbetat fram den här föreställningen under två års tid. Att Sverige skulle drabbas av svåra eldsvådor precis innan vår premiär i augusti var ett kusligt sammanträffande, säger Matthew Zajac, skådespelare och konstnärlig ledare på Dogstar Theatre Company.

 

Efter att ha spelat ca 35 föreställningar i Skottland för entusiastiska kritiker och publik är det dags för Let’s Inherit the Earth att möta svensk publik.

9-11 november - Profilteatern, Umeå
14 november - Norrbottensteatern, Luleå
16-17 november - Kulturhuset Stadsteatern Fri scen, Stockholm

 

Manus: Morna Pearson
Regi: Ben Harrison
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Musik: Jonny Hardie
Ljusdesign: Martin Ogland
Attribut och rekvisita: Jacob Petersson
Medverkande: Lina Hognert, Jan Karlsson, Sarah McCardie, Tobias Morin, Matthew Zajac

 

Pressbilder och mer information om Let’s Inherit the Earth HÄR.

 

Presskontakt
Patrik Ågren, producent
patrik@profilteatern.se
090-710081 / 076-1139725