s698.loopia.se

Urpremiär 3 mars för nya föreställningen Jordens sista dygn

Nyskrivna Jordens sista dygn av Rebecka Cardoso är en absurd, komisk fabel och en kärleksförklaring till allt det vackra på planeten. Föreställningen har urpremiär den 3 mars på Profilteatern i Umeå. 

Profilteaterns senaste succé Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! berörde ämnen som konsumtion och mänsklig girighet. Jordens sista dygn tar vid tematiskt där Ursäkta…! slutade. Regissör och manusförfattare är Rebecka Cardoso, senast aktuell med Hamlet på Smålands Musik & Teater och innan det Mens – The Musical på Dramaten. I den senare skrevs musikalnumren av Safoura Safavi som komponerat musik till Jordens sista dygn. Föreställningens storslagna och fantasieggande scenografi - som är signerad Ulla Karlsson - består till stor del av återvunnet material och skräp som skapar sin egen naturlyrik.

Tio offentliga föreställningar ges på Profilteatern i Umeå den 3-4, 8-11, 15-18 mars kl. 19:00.

Pjäsens handling i korthet: 
Homo sapiens har visat sig vara en flopp – människorna har blivit för smarta för sitt eget bästa och på kuppen förstört det mesta som var fantastiskt med planeten. Det viskas om att skaparna av jorden är på väg tillbaka, att de vill utplåna mänskligheten, sova på saken och börja om. Djuren – apan, grisen och hunden – som levt nära människan genom åren, samlas för att diskutera Tellus öde. Är det lika bra att låta människan försvinna för att lämna plats åt nya, bättre tider? Hunden tror på godheten i husses och mattes hjärta men apan och grisen är inte lika övertygade. När skaparna återvänder visar det sig att det är mer än människans överlevnad som står på spel…
Manus och regi: Rebecka Cardoso
Komposition och ljuddesign: Safoura Safavi
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Ljusdesign och teknik: Martin Ogland och Jonas Olsson
Medverkande på scenen: Lina Hognert, Jan Karlsson, Josefine Koskinen*, Tobias Morin, Nils Wetterholm*, Hans-Ola Stenlund, Patrik Ågren och Ylva Norlin.
*praktikanter från Teaterhögskolan i Luleå

 

Läs mer om biljetter och föreställningen HÄR

Presskontakt
Elin Larsson, producent
elin@profilteatern.se
090-710081 / 090-710082

web_frontpage_1280x850px