s701.loopia.se

Urpremiär på skotsk skräckföreställning

På tisdag 11 mars har den skotska teatergruppen Dogstar Theatre Company urpremiär på den nya föreställningen Factor 9 på Horror & Art.

Föreställningen har sin utgångspunkt i den största sjukvårdsskandalen i brittisk historia. Under 70- och 80-talet fick blödarsjuka i Storbritannien behandling med faktorkoncentrat utvunnet ur blodplasma som visade sig vara smittat. Tusentals personer insjuknade i HIV, Hepatit och CJD (Creutzfeldt-Jakobs sjukdom) och tusentals är i dag döda. Katastrofen drabbade inte bara Storbritannien utan stora delar av världen. Med hjälp av ljud och rörlig bild vävs dokumentärt material ihop till en berättelse om detta så vitala – blodet i våra kroppar. Factor 9 är skriven av Hamish MacDonald och bygger på personliga vittnesmål från de bägge blödarsjuka Bruce Norval och Robert Mackie.

Dogstar Theatre grundades 1998 och har sitt säte i Inverness. De är en av Skottlands mest framstående teatergrupper och har turnerat runt om i världen med stor succé, nu senast med föreställningen The Tailor of Inverness.

Factor 9 spelas 11-15 mars på Horror & Art - missa inte!