s701.loopia.se

Ursäkta...! är utvald till Bibu!

Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! har blivit utvald till Bibu!

Profilteaterns föreställning Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! har blivit utvald till Bibu - scenkonstfestival för barn och unga som hålls i Helsingborg 18-21 maj 2016.

På Bibu presenteras scenkonst för barn och unga där fokus ligger på ett antal juryvalda svenska och internationella uppsättningar. Föreställningen är en av 16 stycken utvalda i Sverige.

- Vi är otroligt glada och stolta över att föreställningen har blivit utvald, säger Patrik Ågren, producent på Profilteatern.

Ursäkta…! hade urpremiär den 3 oktober under kulturhuvudstadsåret 2014 i Umeå och har blivit en riktig publiksuccé. Den har hittills spelat för utsålda hus tre terminer, ända från Haparanda i norr till Lund i söder. Manus är baserat på texter av serietecknarna Liv Strömquist och Sara Granér, för regi står Nora Nilsson. I ensemblen ser vi utöver Profilteaterns fasta skådespelare Lina Hognert och Tobias Morin även Tito Pencheff och Linda Kunze.

Juryns motivering löd:

“Ovan molnen, där drömmar skapas och svävar fritt flyter den ekonomiska eliten, kapitalismen och myten om den ständiga tillväxten omkring och ser på sig själv och sin omgivning i denna absurda, varma och humoristiska föreställning. Med lika delar vass skärpa som vänligt tilltal får Profilteatern ett till synes instrumentellt och trist ämne att lätta, flyga högt upp och ge oss ett helikopterperspektiv på sakernas tillstånd.”

Mer om Bibu på www.bibu.se