Premiär för Den Andre

Idag har vi äntligen premiär på Den Andre – en fristående uppföljare till vår succérysare Nätet från 2021, som blev en publikframgång och som fortfarande turnerar runt i landet.

Profilteatern fortsätter att vara sin nu 25-åriga vana trogen genom att än en gång jobba med temat skräck. Det som från början främst var för vuxen publik med 15-årsgräns utvecklades vidare år 2021 i och med föreställningen Nätet som riktade sig till barn från 10 år och uppåt. Och nu är det återigen dags för publiken att träffa karaktärerna Agnes och Felix från den populära föregångaren. Den här gången introduceras en ny tredje karaktär – den märklige hyresvärden Melvyn, spelad av Daniel Rudstedt.

Foto: Andreas Nilsson

För Den Andre återkommer samma konstnärliga team. Jan Karlsson har skrivit och regisserat. Musiken är komponerad av Jonas Holmberg som tidigare också ligger bakom musiken till rysarsuccéerna En kvinna i svart och Tillbaka innan midnatt. Scenografin är än en gång signerad Ulla Karlsson som satt sin prägel på den minst sagt speciella lägenhet som utgör spelplatsen för spökerierna.

Det blir tre st. offentliga föreställningar på teatern och därefter turné i Norrland under hösten.