s701.loopia.se

Akta dig, Betty

Premiär: 8 mars, 2020
Spelperiod: 1 nov – 16 dec, 2021
Speltid: 30 minuter

NY FÖRESTÄLLNING FÖR DE SMÅ!

Karl Andersson ska bli morfar till pyttelilla och underbara barnbarnet Betty. Han är så glad att han vill klättra upp i ett högt träd och ropa ut sin lycka. Han vill stå på händer och slå volter och bestiga höga berg. Men inget av det där kommer han att göra, han kommer inte ens att cykla lite fort på sin cykel. Man kan ju tappa balansen, snubbla, falla, bryta, vricka, stuka och sätta i halsen! Allt det där har Kalle lärt sig eftersom han levt ett långt och innehållsrikt liv.

 

Men Betty! Hon har inte levt ett långt liv alls. Hon vet ju ingenting. Hur ska hon lyckas akta sig för hårda bilar, höga träd, hiskeliga stup, hala isfläckar, vassa saxar och padd-nackar? Kalle är dessutom väldigt orolig för att han ska bli en tråkig morfar, han gillar ju mest av allt att väga och mäta saker. Sånt tycker väl inte barn är kul? Morfar Kalle beslutar sig för att ingen tid finns att förlora. Han måste omedelbart utbilda sig i allt som kan gå på tok och beger sig därför till barnens värld - förskolan.

 

Akta dig, Betty är en interaktiv teaterföreställning för små barn om hur en livrädd morfar får lära sig att barn har full koll på läget själva och att allt inte går att mäta. Fantasi till exempel, fantasi kan ju vara riktigt roligt till och med! Med humor, dans, sång och spännande vampyrhistorier navigerar sig morfar Kalle och Betty fram genom några år av sina liv.

 

>> Rekvisitan, kostymen och scenbygget av Ulla Karlsson är värda ett särskilt omnämnande. Bettys växande, från nyfödd till femåring har lösts på det mest kreativa sätt med dockor av Jacob Pettersson och att allt får lysa i den soliga färgen gult skapar den varmaste vänligheten till denna 30-minutersföreställning. Utmärkt för det mindre barnet som kanske här får sin första teaterupplevelse.

- Västerbottens-Kuriren

LÄS HELA RECENSIONEN HÄR.

Spelas


Lör 6 nov kl 12:30, Ersboda Folkets Hus


Lör 6 nov kl 14:00, Ersboda Folkets Hus


Tors 11 nov kl 09:00, Dorotea


Tors 11 nov kl 10:10, Dorotea


Fre 12 nov kl 00:00, Sundsvall


Lör 13 nov kl 00:00, Sundsvall


Sön 28 nov kl 14:00, Väven, Umeå kulturhus


Lör 4 dec kl 14:00, Robertsfors


 

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Av och med
Jan Karlsson

Scenografi och kostym
Ulla Karlsson

Attribut, dekorbygge och dockor
Jacob Petersson

Musik
Martin Ogland och Patrik Ågren

Teknik
Martin Ogland

Kursledarens röst
Lina Hognert

Produktion
Lina Hognert och Patrik Ågren

Grafisk form
Magnus Åström

Bilder