s696.loopia.se

Akta dig, Betty!

Spelperiod: 7 mars – 18 jun, 2020

NY BERÄTTARFÖRESTÄLLNING FÖR DE MINSTA!

Kalle Gunnarsson ska bli morfar till pyttelilla och underbara barnbarnet Betty. Han är så glad att han vill klättra upp i ett högt träd och ropa ut sin lycka. Han vill stå på händer och slå volter eller bestiga höga berg. Allt det där vill han - men inget av det där kommer han att göra. Han kommer inte ens att cykla lite fort på sin cykel. Man kan ju tappa balansen, snubbla, falla, bryta, vricka, stuka och sätta i halsen! Allt det där har Kalle lärt sig eftersom han levt ett långt och innehållsrikt liv.

Men Betty! Hon har inte levt ett långt liv alls. Hon vet ju ingenting. Hur ska hon lyckas akta sig för hårda bilar, höga träd, hiskeliga stup, hala isfläckar, vassa saxar och padd-nackar? Morfar Kalle beslutar sig för att ingen tid finns att förlora. Han måste omedelbart utbilda sig i allt som kan gå på tok i barnens värld. Han tar sin docka Betty med sig och beger sig till barnens värld - förskolan.

Akta dig, Betty! är en interaktiv teaterföreställning för små barn om allt spännande som borde undvikas. Och hur en livrädd morfar får lära sig att även en docka kan ha en egen vilja och att barn kan klara av en hel del på egen hand.

Föreställningen har premiär 7 mars 2020 i Umeå.

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Av och med
Jan Karlsson

Scenbild
Ulla Karlsson

Rekvisita
Jacob Petersson

Musik
Martin Ogland och Patrik Ågren

Produktion
Lina Hognert