s701.loopia.se

Buhu! Buhu! Buhu!

Premiär: 24 september, 2021
Spelperiod: 24 sept – 2 okt, 2021
Speltid: 1 timmar, 50 minuter inkl paus

Usch! Förskolepersonalen går på knäna och slarvar bort barnen. Grannarna spolar i rören dag och natt. Polisen har bara blivit till en klagomur för medborgarna. Och teatern har börjat ta emot swish från publiken för att ge folket vad folket vill ha. Usch!

Vem är du när du gnäller? Vem blir du när du stör dig på din granne? Knyter du näven i fickan eller knackar du på? Skriver du en lapp och lägger på hens balkong, skriver du en insändare och skickar till tidningen? Vem blir du när tidningen inte tar emot din insändare? Skriver du en ny insändare då eller tar du till det tunga artilleriet och går ut på Facebook? Missnöjet i världen växer, politikerna gnäller på varandra och den som gnäller mest får flest röster. Vi sneglar misstänksamt på varandra och gnisslar våra tänder. Varför gör inte polisen något, var är kulturen när vi behöver den som mest? Och när det är som mörkast, när du känner dig som mest ledsen. Då kryper du till din närmsta strömningstjänst och sätter på den gnälligaste indiepopdängan du vet, den som alltid får dig på riktigt jävligt humör. Usch!

 

Buhu! Buhu! Buhu! är en humoristisk indierevy med språkmaterialistiska sketcher, ofullständiga stapeldiagram kring vem som förtjänar sin plats i samhället och på gångbanorna, egensnickrade översättningar av kända och okända låta samt en hel del västerbottnisk lokalpatriotism. Skådespelarna ackompanjeras av ett liveband bestående av välbekanta Umeåmusiker. Buhu! Buhu! Buhu! av Kristian Hallberg och Carl Åkerlund är en missnöjets revy, ett ris för kropp och själ. En oas för dig att doppa den tå som du slog i dörrkarmen, en klagosång för trappuppgångar.

Spelas


Köp biljett Fre 24 sept kl 19:00, Profilteatern


Köp biljett Lör 25 sept kl 19:00, Profilteatern


Köp biljett Ons 29 sept kl 19:00, Profilteatern


Köp biljett Tors 30 sept kl 19:00, Profilteatern


Köp biljett Fre 1 okt kl 19:00, Profilteatern


Köp biljett Lör 2 okt kl 19:00, Profilteatern


 

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Kristian Hallberg & Carl Åkerlund
Manus

Mia Westin
Regi

Jacob Petersson
Scenografi, rekvisita och konstruktion

Ulla Karlsson
Kostym och mask

Henrik Oja
Kompositör och kapellmästare

Kajsa Bergsten, Thomas Hedlund & Henrik Oja
Liveband

Martin Ogland
Teknik och konstruktion

Lina Hognert & Patrik Ågren
Produktion

Magnus Åström
Grafisk form

Stina Gunnarsson
Skådespelare

Jessie Lewis Skoglund
Skådespelare

Tobias Morin
Skådespelare