s698.loopia.se

OK Robot

Premiär: 24 september, 2022
Speltid: 40 minuter

I Profilteaterns nya barnföreställning OK Robot får vi möta maskinerna och deras skapare och härskare - människan. Eller är det tvärtom? För maskinerna verkar inte alls vilja göra det de är programmerade för.

Välkommen till laddningsstationen. Här möter en urladdad människa en robot som söker kontakt. Dessutom kör ytterligare en robot runt, en snillrik liten uppfinning med hög energi men som mest skapar oreda, trots att dess syfte ju var att göra livet lättare för människan. Människan ja, som vill göra roboten till en avbild av sig själv. Men det är synd på den mänskliga faktorn, den som brukar ställa till det. Och just det väcker jobbiga känslor hos människan. Dock inte hos roboten, för den kan inget känna. Eller?

OK Robot är en filosofisk och humoristisk resa in i en nutida och framtida värld. Föreställningen är en retrofuturistisk, teknikoptimistisk och skojdystopisk sci-fi-komedi om en skön ny värld. Här blandas maskin-beatbox med delvis rimmad text om buggar mellan människa-maskin, maskin-maskin, människa-människa. Ett mischmasch av nykomponerad svängig musik, rörliga bilder och röriga robotar.

Är du arrangör? Läs mer om OK Robot på SCENKONSTPORTALEN.

Urpremiär på Profilteatern 24 september.

Se våra andra pågående föreställningar

Medverkande

Manus
Jan Karlsson

Regissör
Tobias Morin

Attribut och rekvisita
Jacob Petersson

Kostym och mask
Ulla Karlsson

Ljus och musik
Martin Ogland

Produktion och musik
Patrik Ågren

Producent
Lina Hognert

Skådespelare
Jessie Lewis Skoglund

Skådespelare
Daniel Rudstedt