Hej Arrangör

Hej Arrangör!

 

Våren 2024 erbjuder Profilteatern följande utbud:

 

FRUKTENSTEIN – ett kladdigt fruktexperiment från 4 år

Med hjälp av vetenskap, några dockor och framförallt en väldig massa frukt kommer vi att skapa en fruktstund av sällan skådat slag. Premiär hösten 2023. Läs mer om Fruktenstein på SCENKONSTPORTALEN.

 

OK ROBOT  – en filosofisk och humoristisk resa in i en nutida och framtida värld. Från 7 år.

I Profilteaterns föreställning OK Robot får vi möta maskinerna och deras skapare och härskare – människan. Eller är det tvärtom? För maskinerna verkar inte alls vilja göra det de är programmerade för. Läs mer om Ok Robot på  SCENKONSTPORTALEN.

STORMENS UTGRÄVNING – Målgrupp unga vuxna & vuxna

Profilteatern gör teater av Stormens utveckling – den samtidskommenterande podden i vilken Ola Söderholm, Liv Strömquist och Jonatan Unge med humor och skärpa lägger ut texten om aktualiteter och nutidsfenomen. SCENKONSTPORTALEN

HÖGSPÄNNING – Målgrupp unga vuxna & vuxna

Den elöverkänsliga gymnasieläraren Lotta planerar något omvälvande. Hon har fått nog av att bli utpekad som hypokondrisk paria. Frustrationen är på väg att kulminera och nu tänker hon trotsa symtomen och utföra en spektakulär motståndshandling. SCENKONSTPORTALEN

 

 

Hitta hit

Profilteaterns scen finns i Umeå. Scenen ligger i hus 29 på Umestan, i en av de k-märkta röda gamla exercisbyggnaderna, där vi huserat sedan år 2000. Lokalerna rymmer kontor, verkstad samt en stor black box.

Promenadavstånd från centrum är ca 10 min. Parkering finns utanför vår dörr. Vill du ta bussen är det nr 3 som gäller.

Välkommen hit!